Thursday, January 1, 2009

Esti ceea ce mananci - asadar: mananca sanatos!

DUPA CE ANI DE ZILE A SPUS PACIENTILOR CA CHIMOTERAPIA
ESTE SINGURA CALE PENTRU A INCERCA (CUVANTUL CHEIE E A
INCERCA!) SA SE ELIMINE CANCERUL, JOHN HOPKINS S-A HOTARAT
SA PREZINTE SI CALEA ALTERNATIVA DE TRATAMENT A MALADIEI.

Esti ceea ce mananci - asadar: mananca sanatos!

O intuitie uimitoare a generatiilor trecute este
acum confirmata de stiintele nutritioniste. Acestea au
aratat ca ceea ce s-a numit candva doctrina semnaturilor
era in mod uimitor foarte corect.
Acum, aceasta afirma ca mancarea integrala are un tipar
care se aseamana cu un organ din corp sau cu o functie
fiziologica si ca acest tipar actioneaza caun semnal sau ca
un semn, in functie de beneficiul pe care mancarea il
ofera consumatorului. Iata doar o scurta lista de exemple
de semnaturiale hranei integrale.


O felie de morcov se aseamana cu ochiul uman.
Pupila, irisul si liniile radiale arata exact ca ochiul
uman si, da, stiinta demonstreaza acum ca morcovii maresc
considerabil fluxul sanguine catre ochi si functia acestora.

O rosie are patru compartimente si este rosie. Inima
este rosie si are patru camere. Toate studiile arata ca
rosiile sunt intr-adevar hrana pura pentru inima si sange.

Strugurii atarna in ciorchine, care are forma unei
inimi. Fiecare bobita arata ca o celula a sangelui si
toate cercetarile de astazi arata ca strugurii sunt, de
asemenea, o hrana revitalizanta substantiala pentru inima
si sange.

O nuca arata ca un mic creier, cu o emisfera dreapta si
una stanga:creierul mare deasupra si cerebelul din partea
de jos. Chiar si incretiturile sau cutele unui miez de
nuca arata ca neocortexul. Si acum stim ca nucile ne ajuta
sa ne dezvoltam peste trei duzini de transmitatori
neuronali care ajuta la functionarea creierului.

Boabele de fasole chiar vindeca si ajuta la
mentinerea functiei rinichilor si, da, arata exact ca si
rinichii umani.

Telina, rubarba si alte legume arata exact ca
oasele. Aceste alimente tintesc in mod special duritatea
oaselor.
Oasele sunt 23% sodiu, iar aceste alimente au 23%
sodiu.Daca nu avem destul sodiu in alimentatie, organismul
si-l extrage din oase, facandu-le friabile. Aceste
alimente completeaza nevoile scheletului corpului nostru.

Vinetele, fructele de avocado si perele tintesc
catre sanatatea si buna functionare a uterului si
cervixului femeii, si arata exact ca aceste organe.
Cercetarile de astazi arata ca, atunci cand o
femeie mananca un avocado pe saptamana, acesta ii
echilibreaza hormonii, o scapa de kilogramele in plus in
urma nasterii si previne cancerul cervical. Si cat de
profund e asta? Ii ia exact noua luni unui avocado sa se
dezvolte de la nivelul de floare pana la cel de fruct copt.
Sunt peste 14 000 de constituenti chimici fotolitici de
nutritie in fiecare dintre aceste plante (stiinta moderna a
studiat si numit doar 141 dintre ei).

Smochinele sunt pline de seminte si atarna doua cate
doua atunci cand cresc. Smochinele cresc motilitatea
spermei masculine si sporesc numarul de spermatozoizi,
astfel incat trateaza sterilitatea masculina.

Cartofii dulci arata ca pancreasul si chiar
echilibreaza indexul glicemic la diabetici.

Maslinele participa la sanatatea si buna functionare a ovarelor.

Grapefruitul, portocalele si alte citrice arata exact ca
si glandele mamare ale femeii si contribuie la sanatatea
sanilor si la miscarea limfei inspre si dinspre sani.

Ceapa arata ca celulele corpului. Cercetarile de
astazi demonstreaza ca ceapa ajuta la curatarea deseurilor
din
toate celulele organismului. Ceapa provoaca lacrimile
care spala straturile epiteliale ale ochilor.


Noutati in tratamentul cancerului de la John Hopkins :

1. Cu totii avem celule canceroase in corp. Aceste
celule nu apar,insa,la testele standard daca nu sunt in
numar de miliarde. Cand doctorii spun bolnavilor ca nu mai
exista celule canceroase in corpul lor dupa tratamentele
efectuate,inseamna doar ca testele sunt incapabile sa le masoare deoarece nu mai sunt in numar
detectabil.

2. Celulele canceroase apar in corp de 6 pana la 10 ori
in timpul vietii unui om.

3. Cand sistemul nostru imunitar este
puternic,celulele canceroase sunt distruse si astfel este
impiedicata multiplicarea lor si formarea de tumori.
4. Cand este diagnosticat cancerul,inseamna ca
persoana respectiva are deficiente nutritionale
multiple.Aceste
deficiente pot sa apara din cauze genetice,a noxelor din mediul inconjurator, a alimentatiei si stilului de viata
gresite.
5. Pentru a preintampina deficitele nutritionale
multiple, este necesara schimbarea dietei si administrarea
de suplimente nutritive, ceea ce va duce la intarirea
sistemului imunitar.

6. Chimioterapia presupune "otravirea"
celulelor canceroase cu rata mare de crestere,dar astfel
sunt distruse si celulele sanatoase cu crestere rapida din maduva spinarii, tractul gastro - intestinal, etc, iar organe importante, cum ar fi ficatul, rinichii,
inima, sau plamanii pot fi iremediabil afectate.

7. Radioterapia distruge celulele canceroase, dar,
in acelasi timp,arde, cicatrizeaza si distruge
celule,tesuturi si
organe sanatoase .

8. Chimioterapia si radioterapia vor reduce, la
inceput, dimensiunea tumorilor. Folosirea indelungata a
acestor tratamente nu va duce, insa, la distrugerea
definitiva a lor.

9. Cand in corp se acumuleaza prea
multe "deseuri" toxice rezultate in urma chimio-
si radioterapiei, sintemul imunitar este
fie compromis, fie distrus, iar pacientul poate muri din
cauza unor infectii banale si a complicatiilor lor

10. Chimioterapia si terapia cu radiatii pot favoriza
mutatii genetice in celulele canceroase care le fac foarte
rezistente la tratament, si greu de distrus. Interventiile
chirurgicale pot determina diseminarea ( imprastierea )
celulelor canceroase la alte organe (metastaze ).

11. O metoda foarte buna de lupta impotriva
celulelor canceroase este de a le infometa, adica a se
evita alimentele de care acestea au nevoie pentru a se
multiplica.

CELULELE CANCEROASE SE DEZVOLTA CU :

a. ZAHAR
Eliminad din alimentatie zaharul, se elimina,astfel,
una din cele mai importante surse de hrana a celulelor
canceroase. Inlocuitorii de zahar, indulcitorii sintetici
cum ar fi zaharina, sau alte produse (Nutrasweet, Equal,
Spoonful, etc ), au ca baza aspartamul (E 951), o substanta
chimica daunatoare. Un inlocuitor natural al
zaharului ar fi mierea de albine si melasa,dar in
cantitati moderate. Sarea de bucatarie contine adaosuri
chimice pentru a avea culoarea alba. Alternativa ar fi
sarea de mare.

b. LAPTELE SI PRODUSELE LACTATE
Laptele favorizeaza productia de mucus in corp, in
special la nivelul tractului gastro - intestinal. Cancerul este hranit de acest mucus. Renuntand la lapte si produsele
derivate, si la consumul de lapte de soia ,celulele
canceroase "mor" de foame.

c. PH ACID
Celulele canceroase "infloresc" in mediu acid.
O alimentatie preponderent carnivora induce un pH acid in
corp, si ar fi mai bine sa se consume peste si pasare in
cantitati mici, decat carne de vita sau porc. Carnea mai
poate contine substante
administrate animalelor: antibiotice, hormoni de crestere
si paraziti,ce dauneaza,
in special persoanelor cu cancer.

d. O dieta bazata 80 % pe legume proaspete consumate
ca atare sau sub forma de suc, grau integral, seminte, nuci
si fructe schimba pH-ul corpului in alcalin. 20 % din alimentatie poate fi din alimente gatite, inclusiv fasole
boabe. Sucurile proaspete din legume asigura necesarul de
enzime digestive, usor absorbabile, care ajung
la nivel celular in 15 minute de la consumare, si care
hranesc si favorizeaza cresterea de celule sanatoase. Este
bine sa se consume sucuri proaspete de 2-3 ori pe zi.
Enzimele sunt distruse la 4o grade Celsius.

e. Evitati cafeaua, ceaiul si ciocolata ce pot
contine cantitati mari de cofeina. Ceaiul verde este o
alternativa foarte buna, avand si proprietati anti -
canceroase. Cea mai buna bautura este APA -purificata sau
filtrata pentru a fi, astfel, eliminate toxinele
sau metalele grele. Apa distilata este acida ,deci
evitati-o!

12. Proteinele din carne sunt dificil de digerat
si necesita o cantitate mare de enzime digestive. Carnea
nedigerata ramane in interiorul intestinului, intra in
putrefactie, si se creste, astfel cantitatea de reziduuri
toxice din corp .
13. Celulele canceroase sunt acoperite de un perete gros
de proteine. Renuntarea la carne sau reducerea ei in
alimentatie duce la eliberarea de cantitati din ce in ce
mai mari de enzime; acestea ataca proteinele din peretele
celular si permit astfel, celulelor specializate sa
distruga aceste celule canceroase .

14. Unele suplimente nutritive ajuta la
intarirea sistemului imunitar, cum ar fi: IP6 (inozitolul
sau vitamina B9, continut de taratele de grau, seminte,
nuci - n.tr.), Essiac (ESSIAC este o formula din plante ce
a fost utilizata din anul 1922 de o sora medicala din
Canada numita Rene Caisse pentru a ajuta pacienti cu
afectiuni grave.
Cele opt plante din reteta originala sunt: ciuline sfant,
radacina de brusture, laminaria, trifoi rosu, ulm cu coaja neteda, radacina de revent turcesc, nasturel, macris
marunt. ), antioxidanti, vitamine,minerale,etc. ,toate
stimuland imunitatea sa lupte si sa distruga celulele
canceroase. Alte suplimente cum ar fi vitamina E produc
apoptoza sau moartea programata a celulelor, metoda
naturala a corpului de a scapa de celulele bolnave,
nedorite si inutile .

15. Cancerul este o boala a mintii, corpului,
si spiritului. Gandirea pozitiva si o fire activa ajuta pe
cel care lupta cu cancerul sa supravietuiasca. Furia,
neiertarea si amaraciunea "construiesc" un mediu
stresant si acid in corp. Trebuie sa invatam sa avem un
spirit iubitor si iertator, sa ne relaxam si sa ne bucuram
de viata!

16. Celulele canceroase nu se pot dezvolta in
prezenta oxigenului. Facand exercitii fizice zilnice si de
respiratie, oxigenul ajunge adanc, la nivel celular.
Terapia cu oxigen este foarte importanta pentru
distrugerea celulelor canceroase ..

ATENTIE

1. Nu introduceti recipienti de plastic in cuptorul
cu microunde.

2. Nu congelati apa

3. Nu puneti in microunde recipiente cu capace de
plastic. Dioxina este o substanta ce provoaca cancer, in
special la sani. Este extrem de toxica pentru celulele
corpului.Dioxina este eliberata din plasticul sticlelor cu
apa introduse la congelator. Recent, Dr. Edward Fujimoto,
manager al programului de sanatate din cadrul
Castle Hospital, a vorbit, in cadrul unei emisiuni TV, despre pericolele care pandesc sanatatea . A vorbit
despre dioxina si raul pe care il poate face. Sa nu
se incalzeasca mancarea la coptorul cu microunde in vase de
plastic . Este vorba,mai ales,de mancarea ce contine
grasime. Profesorul a spus ca combinatia dintre grasime,
temperaturi mari si plastic elibereaza in mancare
dioxina,care ajunge,in cele din urma,in celulele noastre. A
recomandat, in schimb, folosirea de vase de sticla
sau ceramica pentru a incalzi mancarea. Se obtin aceleasi
rezultate, dar fara dioxina .

Hartia nu e daunatoare, dar nu se stie ce mai contine
ea. Profesorul a amintit ca multe fast food-uri au
renuntat la recipienti din spuma poliuretanica, folosind
hartia. Aparitia dioxinei a fost motivul. S-a subliniat ca
acelasi efect negativ il are si acoperirea vaselor
cu capace de plastic in vederea gatirii mancarii in
cuptorul cu microunde. Este indicat folosirea unui servet
de hartie.

No comments:

Post a Comment